Украинският президент Володимир Зеленски изключи възможността да посети Москва за преки

...
Украинският президент Володимир Зеленски изключи възможността да посети Москва за преки
Коментари Харесай

На този етап Зеленски отказва да посети Москва

Украинският президент Володимир Зеленски изключи опцията да посети Москва за директни преговори с съветското управление за преустановяване на войната, съобщи Ройтерс.

" В името на страната си бих бил подготвен да посетя, което и да било място на тази планета. Но сигурно не сега и сигурно не Москва. Това просто не предстои на разискване ", декларирал е Зеленски в изявление за съветското издание " Медиазона ", препечатано в австрийския в. " Щандарт ".

" Въпреки това, при разнообразни условия и с разнообразни управници в Москва, всичко би било допустимо ", добави той.

Интервюто се появи в миг, когато руският президент Владимир Путин разгласи победа в най-голямата борба от войната в Украйна. Зеленски съобщи, че съветското политическо управление е направило " пагубна неточност " с нашествието в неговата страна и е въвлякло съветския народ в обстановка, за която носят отговорност неговите водачи.

" Отсега нататък доста страни към този момент няма да се занимават с въпроса дали някой руснак е добър или неприятен. Всички руснаци ще бъдат третирани зле. Русия реализира това. В последна сметка, не е моя работа, само че това би трябвало да плаши съветския народ ", съобщи украинският президент.

Зеленски отговори на изказване на съветския министър на защитата, като съобщи, че Москва управлява по-голямата част от Мариупол, само че в част от него към момента има украински сили.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР